dimarts, 23 d’octubre del 2012



Data: Dissabte 27 d’Octubre de 2012
Hora: 19.00
Lloc: Sala d’actes de Vilalba dels Arcs



L'assemblea d'Arran Terra Alta us convida a Vilalba dels Arcs per tal de veure el documental "Operació Garzón, contra l'independentisme català". Enguany, s'han celebrat els 20 anys dels Jocs Olímpics en què l'independentisme va patir una ràtzia repressiva. Vint anys després, Llibertat.cat dóna a la llum este documental que ens permetrà copsar la desmesurada i surrealista persecució què hi va haver en plena "democràcia" a persones independentistes. Des d'Arran denunciem aquests fets, i condemnem tot tipus d'o
pressió i falta de llibertat d'expressió, que en dies com avui encara és vigent.COMPTAREM AMB LA PRESÈNCIA DE PEP MUSTÉ I MARTÍ MAJORAL.

Vos hi esperem!




Sinopsi del documental:

Aquest documental posa llum sobre un fet que s'ha intentat silenciar, dissimular i, fins i tot, ocultar. Parlem de l'Operació Garzón i la ràtzia repressiva que va patir l'independentisme català l'any 1992 amb l'excusa de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Aquest 2012, Llibertat.cat, amb el suport d'Alerta Solidària i de l'Associació Memòria contra la Tortura, ha decidit posar en marxa aquest documental, finançat íntegrament a través del micromecenatge, que repassa la cronologia dels fets del que va significar aquella macrooperació política-judicial amb relats personals i de familiars que narren el drama de no saber res dels detinguts durant cinc dies, a l’empara de la Llei Antiterrorista; l’entrada, pistola en mà, de la policia a mitjans de comunicació, i la censura que van patir diversos periodistes.
Un treball que recorda també l'allau de mostres de suport que es van rebre per part d'amplis sectors de la població i el rebuig a l'operació, així com les contínues irregularitats judicials que van existir al llarg de tot el procés i la bufetada de la sentència d'Estrasburg contra el Regne d'Espanya. Tot plegat, una constatació que aquella operació repressiva no va aconseguir doblegar els principis polítics de la majoria dels independentistes detinguts, malgrat el terror i les mesures especials emprades contra l'Esquerra Independentista.
A aquells independentistes els devem que ara, 20 anys després, la lluita per la qual van ser detinguts, torturats i empresonats continuï més viva que mai a través d'un projecte sòlid, modern i majoritari entre amplis sectors del país i amb una expansió notable, també,
de les seves propostes polítiques, com és la construcció de la unitat popular i la lluita per la independència i el socialisme. Sense ells les noves generacions de militància independentista estarien orfes de referents i aquest país no hagués fet els passos que està fent per assolir la seva plena llibertat.