dimecres, 30 de maig del 2012

COMUNICAT ARRAN DE LA DETENCIÓ DEL NOSTRE COMPANY.


Aquest matí ha estat detingut al barri de Sants de Barcelona Andreu, militant de la nostra assemblea. Des de Maulets de les Terres de l'Ebre volem transmetre-li tot el nostre suport i la nostra solidaritat, tant a ell com a tots els empresonats arran de la vaga del 29 de març i n'exigim l'immediat alliberament.
També volem denunciar la violència que imposa el sistema capitalista, i que aflora amb la màxima cruesa en temps de crisi. L'exclusió social que pateixen molts ciutadans a causa de l'atur, -que afecta la meitat dels jóvens-, els desnonaments, la manca de representació de la ciutadania en els organismes de poder... són mostres d'aquesta violència sistemàtica.
Arran de les accions directes de l'última vaga contra els bancs, culpables de la crisi, i multinacionals, que pressionen els governs per disminuir els drets laborals i augmentar les plusvàlues, l'estat ha accelerat els mecanismes repressors, com demostren les nombroses detencions i empresonaments i les estratègies policials en l'ús de bales de goma i gasos lacrimògens, que van provocar centenars de ferits durant la passada vaga. Mentrestant, aquells que s'han aprofitat de la ruïna del país, com ara l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, Fèlix Millet o Iñaki Urgandarín, es passegen tranquil·lament pel carrer.
Es vol criminalitzar als moviments socials i la gent que lluita, amb una campanya mediàtica difamatòria sense precedents i d'aquesta manera quartar encara més les llibertats. La web promoguda per Interior, que vulnerava tots els drets és una eina més en l'objectiu de sumir els Països Catalans en un estat policial i reprimir les legítimes mostres de rebuig a les polítiques antisocials dels governs. Detencions com les que es van produir a Mallorca arran de les protestes contra el govern de Bauzà i els expedients per les manifestacions de la Primavera Valenciana són una mostra d'aquesta política repressora, que afecta directament militants de l'Esquerra Independentista.
La nostra reacció davant tot això no ha de ser cap altra que continuar en la nostra tasca de denúncia del model actual i en la construcció d'una alternativa basada en la justícia social del nostre poble.

No podran amb nosaltres! Visca la terra!