dimecres, 11 d’abril del 2012

GUILLEM AGULLÓ, NI OBLIT NI PERDÓ!



Avui, 11 d'abril de 2012 es commemoren els 19 anys de l'assassinat del jove militant de Maulets, Guillem Agulló per part d'un grup de feixistes. Des de l'Assemblea de Maulets de les Terres de l'Ebre el tindrem sempre en la memòria, i seguirem lluitant per la independència econòmica i política i la justícia social del nostre poble, homenatge que li retem cada dia.

Per altra banda, volem denunciar la impunitat amb que actuen els grups feixistes als Països Catalans. L'agressió, ara fa poc, en un concert a Manresa quan un grup de nazis va agredir una colla de joves que assistien a un concert antifeixista, provocant el coma d'un d'ells, ha quedat impune. L'assassí de Guillem va complir només 4 dels 14 anys als que l'havien condemnat, i els seus còmplices van resultar absolts. Paradoxalment, arran de l'última vaga s'han detingut membres de moviments socials, i la justícia ha actuat amb una diligència inusual. Tot això demostra la complicitat policial en els entramats dels grups d'extrema dreta. Tal com ha passat històricament, aquests grups efectuen, en molts casos, allò que les forces de l'estat no poden fer legalment.

L'extrema dreta està estretament relacionada amb negocis mafiosos com ara el de la prostitució, mitjançant el qual esclavitzen persones. Projectes com l'Eurovegas, que implanta a gran escala un model econòmic corromput de per si, afavoriria el ressorgiment de neonazis. També cal tenir en compte que partits com Plataforma per Catalunya actuen de paraigües d'aquests grups. Cal lluitar, per tant, contra les causes del feixisme, arrancant-les des de l'arrel.

Guillem Agulló, ni oblit, ni perdó! La lluita continua!


Maulets Terres de l'Ebre, 11 d'abril de 2012.