dimarts, 25 de setembre del 2012

Per la llibertat dels pobles oprimits: DELS PAÏSOS CATALANS A PALESTINA

A través de diferents mitjans informatius s’ha donat a conèixer la intenció del FNJ (Fons Nacional Jueu) i polítics d’agermanar el poble d’Orta amb Yattir, assentament jueu a Cisjordània, i la realització d’una plantació simbòlica d’arbres a la zona calcinada per l'incendi del juliol del 2009, en homenatge a la tràgica mort dels cinc bombers del GRAF Lleida.

Des d’Arran tenim clar que es tracta d’una operació mediàtica del FNJ el qual es dedica a rentar-se la cara tot fent “bones accions ecològiques” a canvi de recolzar la colonització dels territoris palestins.

Creiem que no es pot utilitzar el tràgic incendi amb el cínic objectiu d’establir un “agermanament” amb el lobby sionista responsable de l’ocupació de Palestina. Defensem la solidaritat internacionalista i si hi ha algú amb qui establir un agermanament és amb els pobles que, com el nostre, lluiten pel seu alliberament.

Així doncs, este 29 de setembre projectarem a l’Ecomuseu d’Orta un documental que mostra l’experiència solidària d’una brigada musical (Obrint Pas, La Gossa Sorda, Cesk Freixas...) a Palestina. A continuació en Josep Mª Navarro, ens donarà una visió històrica del conflicte junt amb Montserrat Solà que ens aproximarà a la situació de Palestina a través de la seva experiència de l’estada a Cisjordània. A la Presó també podreu visitar des del dia 29 de setembre fins al 14 d’octubre una exposició fotogràfica de Montserrat Solà del seu viatge a Palestina.

Els Països Catalans amb Palestina. Pobles germans, pobles en lluita!