dilluns, 25 de gener del 2010

Ni cementiri, ni centrals: apaguem les nuclears!

Maulets, el jovent independentista revolucionari, volem mostrar amb aquest comunicat tot el nostre suport cap a aquelles persones que s'organitzen i s'han organitzat amb força novament a les Terres de l'Ebre per fer front a una nova agressió al territori per la presentació de la candidatura de l'ajuntament d'Ascó per a allotjar un magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus d’alta radioactivitat a aquest municipi de la Ribera d'Ebre, en una decisió que no només afectarà al poble sinó a totes les Terres de l'Ebre i al conjunt del nostre territori.

Cal que recollim l'exemple dels lluitadors que als anys vuitanta van enfrontar-se a la nuclearització del nostre país i aportem un nou esforç per apagar definitivament les nuclears.

La defensa de cada racó del nostre territori és vital per a la seua supervivència en conjunt, i la resistència d'una part del nostre poble ha de despertar la solidaritat arreu dels Països Catalans. Les Terres de l'Ebre han mostrat en més d'una ocasió una capacitat de mobilització admirable. Les manifestacions, accions i actes contra el PHN i les més recents (el 2008) contra el transvasament cap a Barcelona van ser una mostra contundent d'aquesta capacitat, i es va aconseguir, a més, estendre la resistència més enllà de les Terres de l'Ebre. Les agressions al territori són cosa de totes les catalanes, no només d'una part.

És per això que fem una crida a la mobilització a totes les joves catalanes a participar de les mobilitzacions que es faran en contra de la instal·lació del cementiri nuclear. La primera cita, la concentració davant de la Generalitat de Catalunya convocada per la CANC (Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya) i Jóvens de les Terres de l'Ebre. Us emplacem a fer difusió de l'acte, a descarregar el cartell i penjar-lo als vostres barris i viles, als vostres centres d'estudi, etc. i a tots els col·lectius i les entitats juvenils a adherir-se a la convocatòria enviant un correu a jovensebre@gmail.com.

Fem que la solidaritat i la mobilització aturen aquesta nova agressió.

Maulets, el jovent independentista revolucionari

Països Catalans, 24 de gener de 2010


+ informació:

http://www.apaguemlesnuclears.cat/

http://www.jovensebre.org/

http://blogcanc.blogspot.com/



Imatges de la manifestació convocada per la CANC i de la qual hem participat les assemblees de Maulets de les Terres de l'Ebre: