dimarts, 5 de gener del 2010

carbó per a qui no s'ha portat bé

Els Reis Mags una vegada més, han repartit carbó a qui no s’ha portat bé del nostre territori. En aquest cas han volgut denunciar a dos empreses com són la LEAR i FADESA per la seva vinculació i contribució a la crisi econòmica que estem patint. També a la central nuclear d’Ascó, a l’Ajuntament d’Amposta i a l´Ajuntament de Tortosa, pel seu mal comportament durant aquests últims temps.LEAR Roquetes

Centrals Nuclears d'Ascó I i Ascó IIAjuntament de Tortosa

Ajuntament d'Amposta

FADESA (L'Aldea)

Els Reis han fet una visita a FADESA amb un carretó ple de carbó, pel fet de promoure un model urbanístic especulatiu de creixement il·limitat, que ens ha portat a la crisi en la que ens trobem immerses. Així doncs, hem pogut constatar que aquest model no és l’adequat, ja que amb les seves macrourbanitzacions, provoca grans impactes sobre el nostre territori ja siguin ambientals, energètics, econòmics i socials.

També se’ls a pogut veure a la LEAR, empresa que ha acomiadat 520 treballadores al·legant que té pèrdues. Volem destacar que l’empresa al tercer trimestre del 2009 enregistrava uns beneficis de 24,6 milions de dòlars, per tant, es tracta més d’una deslocalització de la planta a Hongria per augmentar els beneficis que no pas una empresa en crisi. És a dir, pretenen socialitzar pèrdues mentre que han estat privatitzant els beneficis durant tots aquest últims anys.

A les centrals nuclears d’Ascó també han deixat una pancarta i un carretó amb carbó per mostrar el seu rebuig i denunciar les múltiples incidències que ha tingut aquestes centrals i la de Vandellòs al llarg de la seva vida útil. Cal destacar que es vol allargar la llicència per mantenir en funcionament aquestes centrals, quan la seva vida útil acaba enguany i ja fa anys que les incidències i accidents d’aquesta nuclear ens fan témer per la nostra seguretat. A més a més, no es pot aprofitar la situació de crisi per justificar el manteniment d’una indústria obsoleta, insegura, innecessària i contaminant. És important dir que el CSN (Consejo de Seguridad Nuclear), va denunciar a ANAV(Associació Nuclear Ascó Vandellòs) per primar els beneficis econòmics abans que la seguretat.

A l´Ajuntament de Tortosa han deixat un sac de carbó per privatitzar la gestió de l'aigua permetent que AGBAR continue la seua política d´expansió, control i mercantilització de l´aigua. La gestió mercantil de l´aigua dóna ales a nous transvasaments.

En darrer lloc, també se'ls ha vist a l´Ajuntament d´Amposta, on hi han portat carbó per denunciar a jóvens del poble en acusacions falses i sense proves i portar-los a judici per prohibir als jóvens crítics d´Amposta organitzar actes a espais públics i censurar-los i en definitiva per reprimir qualsevol intent d´expressió crítica amb l'Ajuntament .