dijous, 19 d’abril del 2007

cases per a tothom, negoci per a ningú...
PROU ESPECULACIÓ!

Durant la setmana del 9 al 15 d'abril és va celebrar una setmana de lluita en defensa de l’habitatge digne i en contra dels negocis especulatius arreu dels Països Catalans.


A la ciutat de Tortosa Maulets va penjar 2 pancartes denunciant aquestes situacions intolerables. A l’entrada de Tortosa es va penjar una pancarta contra els plans parcials de la porta de Tortosa, i una altra al pont del tren a favor de l’accés a l’habitatge i contra les pràctiques especulatives que duen a terme promotores, constructores, immobiliàries... amb la complicitat i ajuda d’ajuntaments i institucions públiques.


Amb la quantitat de cases buides que hi ha a la ciutat era necessari un POUM que doblarà el nombre d'habitatges, que només beneficia les grans promotores i constructores, qui que no preveu garantir habitatges dignes per a la gent jove?


L’Ajuntament ha aprovat els plans parcials Portal Ciutat Nord, Centre i Sud; amb aquests plans pretén normalitzar la situació dels aparadors comercials construïts amb els últims anys. Això comportarà la destrucció de tota l’horta de l’entrada de Tortosa, convertint-la en grans aparadors comercials lluny del nucli urbà fent cada vegada una ciutat més dispersa i insostenible. A banda de requalificar els terrenys també tenen previst de construir un gran vial de 25 metres d’ample; realment fa falta una carretera d’aquestes magnituds tenint una carretera de 4 carrils al costat mateix, o es que algú en traurà un gran rendiment econòmic? Seria molt més profitós millorar el deficient sistema ferroviari que tanta falta ens fa.


També hem de recordar que els tràmits d’aquests plans des del principi han tingut problemes. El Síndic de Greuges reconeixia que l’Ajuntament havia tingut algunes practiques irregulars, i els estudis d’inundabilitat li han estat desfavorables. Deixant de banda els problemes legals que puguen tenir aquest projecte, pensem que no s’adequa a les necessitats de la ciutat i menys als habitants de l’horta de Sant Llàtzer, que de dur-se a terme el projecte hauran de fer inversions milionàries si volen continuar vivint, o es voran obligades a mal vendre les seues propietats i anar a viure a pisos, sense que ningú els garanteixi cap tipus d'ajuda, compensació o l'accés a un habitatge digne i en un preu just. Per això volem donar suport a la lluita veïnal que s’està duent per defensar els seus drets.


Des de Maulets, denunciem les pràctiques especuladores de l'Ajuntament de Tortosa, que està únicament interessat en beneficiar immobiliàries, constructores i promotores. Destruint les hortes, destruint el patrimoni històric, privatitzant els serveis i les instal·lacions, permetent l'especulació i l'augment continu del preu dels habitatges a la nostra ciutat.


[+info a www.maulets.org i www.politics-imobiliaria.com]<br>


Portal Ciutat... ESPECULACIÓ
pancartes a l'entrada de Tortosa

cartells pel centre...



cases per a tothom, negoci per a ningú!
pancartes contra l'especulació al pont del tren


cartells pel centre...


difusió de l'acte contra el Cementeri Nuclear (ATC) [+info]