dilluns, 22 d’agost del 2011

Èxit de la presentació a Orta de Sant Joan!


Lo passat divendres 19 d’agost l’organització juvenil Maulets ha organitzat una jornada pel territori a Orta de Sant Joan, en la que també s’ha presentat l’Assemblea de Maulets de la Terra Alta. Els actes s’han iniciat a les 17h a la Plaça Catalunya d’Orta amb un taller de pancartes, per fer visible el rebuig de la població als macro projectes eòlics a la comarca, tal com la majoria dels habitants d’Orta expressaren en el referèndum (no vinculant) del 16 de març del 2008.

Al tard, més de mig centenar de persones s’han aplegat a la xerrada-presentació de l’assemblea comarcal de Maulets. Ha comptat amb la intervenció de dos representants de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta que han explicat la situació en que es troba la instal·lació de parcs eòlics i la lluita contra aquests, així com també han agraït explícitament a l’assemblea de Maulets Terra Alta l’organització de la jornada.

Durant la xerrada, han sorgit múltiples intervencions de terraltins/es i gent de zones veïnes que han acabat amb una assemblea improvisada que ha servit per intercanviar opinions i experiències entre els veïns, finalitzant amb una crida a la lluita a tots els habitants de la comarca. També s’ha apuntat en la necessitat d’aportar alternatives a l’actual model energètic de la Generalitat, així com introduir conceptes com l’ “estalvi”, “producció vora el centres de consum” i “dret a decidir del territori”. Alhora s’ha posat èmfasi en la importància d’estendre arreu del país les diferents lluites que fins ara han estat de caire local, per tal de fer entendre que no són més que la conseqüència d’un problema global: l’excessiu poder que tenen les grans empreses en el disseny i aplicació de les polítiques energètiques, que orienten la producció cap a l’especulació i el benefici propi, enlloc de dissenyar models productius adaptats a les necessitats del territori i les persones.

Cap a la matinada, el grup Rumba Sin Rumbo ha donat lo punt final lúdic a la diada que s’ha valorat molt positivament, malgrat que es lamenta la presència inexplicable i totalment injustificada de controls policials a cada entrada de la població.

Des de Maulets es valora molt positivament la jornada, de la qual s’espera que ajude a transmetre al jovent la necessitat de lluitar per la terra tot fent sorgir consciències respectuoses amb el patrimoni natural/històric que permeten deixar als nostres fills i néts unes Terres de l’Ebre dignes per a viure.