dimecres, 26 d’octubre del 2011

12 d'octubre: res a celebrar!

El 12 d'octubre no tenim res a celebrar. Així, en el "dia de la raza" les assemblees de Maulets de Mataró, Tortosa i Barcelona hem volgut recordar el genocidi dut a terme a Amèrica per part de l'imperi Espanyol, tenyint de roig fonts de les nostres viles, mentre a Mallorca retiraven la bandera espanyola de Son Real.

A Barcelona, la font escollida ha sigut la del passeig Colom, el "descobridor" d'una Amèrica en la que ja hi vivien milions de persones que van ser massacrades durant segles, juntament amb centenars de milers d'esclaus duts d'Àfrica.

Maulets Terres de l'Ebre, per la seua banda, hem emès el següent comunicat:

Avui 12 d’octubre, dia de l’Hispanitat, membres de l’organització independentista Maulets, no tenim res a celebrar en una data que recorda la intolerància, l’esclavatge, la imposició cultural, l’extermini, l’espoli i la violència que les tropes espanyoles van dur a terme sobre territori indígena.

Per això, hem realitzat una acció de denúncia a la font de la plaça Espanya de Tortosa, tenyint-la de roig, color de la sang, acompanyada d’una pancarta on s’ha pogut llegir: “Hispanitat és genocidi, 12 d’octubre res a celebrar”, per a mostrar totes les morts a causa de l’imperialisme espanyol al segle XVI i evidenciar que res ha canviat. Al segle XXI l’Estat espanyol, segueix oprimint i negant el dret a tenir una cultura i identitat pròpia.

No és casual que l’Estat espanyol trie esta data com a diada “nacional”, hi hagi exhibicions de capacitat militar, actes i manifestacions feixistes.

El jovent independentista rebutgem la impunitat amb que els grupuscles d’utradreta actuen en aquesta data, amb manifestacions, concerts i actes carregats de sentiments racistes i feixistes.

Hispanitat és genocidi, 12 d’octubre res a celebrar!
Combatem el racisme i el feixisme!

Maulets Terres de l’Ebre, 12 d’octubre del 2011