diumenge, 9 de març del 2008

8 de març a Tortosa i a Amposta

Maulets de les Terres de l'Ebre trauen al carrer la lluita pel dret a decidir sobre el propi cos de les dones
desenes d'homes i dones s'autoinclpen a Tortosa i a Amposta pel dret a l'avortament lliure i gratuït

El dissabte 8 de març, dia de la dona treballadora, joves militants de Maulets a les Terres de l'Ebre van traure al carrer la lluita de les dones pel dret a decidir sobre propi cos. Pel matí, a Amposta es va plantar una parada i una exposició informativa davant del Mercat, on es van repartir octavetes i s'explicava perquè era necessari el dret a l'avortament. Per la tarda, a la plaça de l'Àngel de Tortosa, també es va fer una parada i es va instal·lar l'exposició realitzada per la Comissió Antipatriarcal de Maulets a les Terres de l'Ebre, on s'explicaven les diferents violències i discriminacions que pateixen, encara avui, les dones.

A les parades es podien trobar les autoinculpacions realitzades per la Campanya pel Dret a l'Avortament que seran entregades als jutjats juntament amb les que es reculliran arreu de les Terres de l'Ebre (el passat 28 de febrer a Barcelona ja va fer una primera entrega als jutjats). Les dones s'autoinculpaven d'haver "interrumput voluntàriament el meu embaràs, per desició pròpia", la qual cosa ara mateix és un delicte ja que no es correspon a cap dels tres supòsits pels quals, segons el Codi Penal, es pot avortar. Els homes, en canvi, declaraven haver acompanyat a una dona a avortar. Amb aquesta campanya es vol denunciar la criminalització que des de la dreta més rància i l'església catòlica s'està duent a terme contra les dones que decideixen avortar, i reclamar poder-ho fer lliurement, dins d'uns terminis, i dins la sanitat pública, per tal d'assegurar el dret a totes les dones a decidir sobre la seua maternitat i el seu cos. (El contingut de les autoinculpacions el podeu trobar al següent enllaç:
Full autoinculpacions per a dones - Full autoinculpacions per a homes).

Durant la jornada també es van penjar un parell de pancartes a Tortosa, on es podia llegir: "revolta't contra el patriarcat. avortament lliure i gratuït" (Plaça de l'Àngel) i "prou criminalització a les dones, prou hipocresia i moralisme, les dones tenim dret al propi cos: avortament lliure i gratuït" (Pont del tren, Av. Generalitat).
pancarta a l'Av. Generalitat de Tortosa

contingut del plafó:
avortament lliure i gratuït, perquè?

- Perquè tenim dret a decidir sobre el nostre propi cos i quan volem exercir la nostra maternitat.
- Perquè la maternitat ha de ser una possibilitat i no una obligació o necessitat.
- Perquè avortar ja és una decisió prou difícil com per ser criminalitzada i penalitzada.
- Perquè no som assassines, tal i com la moral catòlica ens defineix, sinó que ens limitem a decidir sobre nosaltres mateixes.
- Perquè ha de ser un dret per a tothom i no només per a qui se'l pot pagar.
- Perquè cal una legislació clara i que contempli totes les realitats i necessitats de les dones.

parada i exposició al Mercat d'Amposta

parada i exposició a la Plaça de l'Àngel de Tortosa