divendres, 7 de març del 2014

Les dones del Kurdistan turc

Us invitem a l'acte que portarem a terme amb Joan Alvado, fotògraf documental que ha retratat la situació de les dones del Kurdistan turc i el seu procés de canvi social.

Farem una repàs a la situació kurda a Turquia i presentarem el projecte fotogràfic "Kurdes. Laconquesta de l'espai públic".

Serà el divendres 14 de març a les 19.30h al Casal Popular Panxampla (c. Gil de Frederich 6 de Tortosa)

També us animem a participar de la convocatòria del Grup de Dones de les Terres de l'Ebre, avui 7 de març a les 19,30h a la plaça del Mercat de Tortosa


A més de la ja coneguda lluita del poble kurd per una major autonomia, la societat kurda lliura des de fa anys al seu si una interessant batalla paral·lela: la que porten a terme milers de dones per un canvi social que impliqui per a elles una major igualtat i conquesta de l’espai públic.
La modernització del paper de la dona no està sent fàcil en una societat religiosa i profundament conservadora. Però hi ha indicadors que conviden a l’optimisme: una creixent taxa d’escolarització, la massiva participació femenina a la vida política o l’aparició d’una primera generació de dones amb accés a professions liberals en són alguns.

El treball documental “Kurdes. La conquesta de l’espai públic” planteja un recorregut visual per aquestes diferents realitats de la dona kurda a Turquia. Narrada des de la història particular de diferents dones, se’ns mostra una evolució en positiu a través de temàtiques com tradició, religió, treball agrícola, educació, immigració forçada o participació política, fins a arribar a les noves identitats femenines que modernitzen avui en dia el concepte de ser dona i kurda.