dimecres, 10 d’abril del 2013

GUILLEM AGULLÓ, NI OBLIT NI PERDÓ!

Enguany es commemoren 20 anys de l'assassinat del jove militant de Maulets, Guillem Agulló per part d'un grup de neonazis. El fet va passar l'11 d'abril de 1993 a la localitat valenciana de Montanejos (Alt Millars).
Des de l'Assemblea d'Arran de les Terres de l'Ebre hem organitzat un seguit d'iniciatives per recordar aquest cas, i també el d'altres víctimes de la violència feixista als Països Catalans.
En primer lloc, el passat dissabte 16 de març es va pintar un mural al carrer Major de Roquetes en record al nostre company mort. Per altra banda, des de l'assamblea hem engegat una recollida de signatures per portar als plens municipals de Tortosa i Roquetes la proposta de dedicar un carrer a Guillem Agulló. Finalment, el divendres 19 d'abril es farà una xarrada al Casal Popular Panxampla de Tortosa, on participaran dos exmilitants de Maulets de l'assemblea de l'Horta de València, que ens explicaran com van viure el cas de Guillem en primera persona, així com la impunitat del terrorisme d'extrema dreta al País Valencià, afavorit per les manipulacions mediàtiques i les complicitats policials i polítiques.
Amb aquests actes volem denunciar la llibertat amb que actuen els grups feixistes als Països Catalans, mentre es condemnen joves per defensar els serveis públics i un sistema realment democràtic. El cas de Guillem exemplifica això, ja que el seu assassí va complir només 4 dels 14 anys als que l'havien condemnat, i els seus còmplices van resultar absolts.

Guillem Agulló, ni oblit, ni perdó! La lluita continua!


Arran Terres de l'Ebre, 11 d'abril de 2013.