dimarts, 21 de febrer del 2012

Concentració-Manifestació en suport als fets ocorreguts a València



Avui 21 de febrer, prop de 150 persones de Tortosa i d'arreu de les Terres de l'Ebre, han participat de la mobilització convocada a través de les xarxes socials, en solidaritat per tots els fets ocorreguts a l'institut del País Valencià, Lluís Vives, de la ciutat de València.


Davant les retallades que estem patint als Països Catalans i concretament a l'educació, denunciem la injustícia d'un sistema que retalla en drets socials i beneficia als bancs i les grans empreses. Un sistema que hipoteca el nostre futur, ja que no inverteix en educació sinó que tendeix (cada cop de manera més descarada) a la privatització dels serveis públics i a la dualització d'un sistema d'ensenyament, on només podran estudiar aquells que s'ho puguen permetre.


Per això avui des de Tortosa compartim l'esperit de lluita dels i les estudiants de València i ens solidaritzem amb totes les persones que aquests dies han patit la repressió policial. Una policia que representa i defensa els drets dels poderosos i qualifica d'enemics a la població que manifesta el seu descontentament.


Per denunciar tot plegat avui hi ha hagut una manifestació que ha arribat fins les dependències de la Policía Nacional, per fer palès el nostre rebuig a la seua brutalitat policial. Allí, un estudiant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha llegit un manifest on s'ha recordat que els retallades a l'educació també afecten als centres educatius de les Terres de l'Ebre i per tant, per al proper dijous 29 de març, es convocada una jornada de vaga a l'ensenyament amb una concentració per part dels i les estudiants amb una concentració davant els Serveis Territorials d'Ensenyament, situat a Tortosa.


Un cop finalitzada la manifestació i quan un grup de persones marxaven cap a casa, han estat retingudes i identificades pels Mossos d'Esquadra. Sembla ser que en aquest país manifestar-se és un delicte!



No som l'enemic, som la població!

No a les retallades!

No a la brutalitat policial!