dijous, 24 de novembre del 2011

Presentació de l'Assemblea de Joves del Priorat

El passat dissabte 12 de novembre es va presentar al Casal “El Carrasclet” de Falset l’Assemblea de Joves del Priorat. L'acte va consistir en una taula rodona amb membres de les assemblees de jóvens de Maulets de Reus, AJ de Torredembarra, AJ Reus, AJ de l’Eixample Nord i Maulets de Terres de l’Ebre. Cadascú va aportar la seua experiència en la lluita, tenint en compte els factors socials i geogràfics de cada territori. També es va fer un repàs pels temes que ens han marcat, com ara els casos de repressió, que per altra banda han afermat més les nostres conviccions. En acabar, dos membres de la nova assemblea van llegir el manifest constituent que transcribim al final.

Des de les assemblees de Maulets de les Terres de l'Ebre volem agrair la invitació feta des del Priorat, i els donem molts ànims en el camí que ara han iniciat. Ben segur que ens trobarem treballant junts per assolir el nostre objectiu, uns Països Catalans independents i socialment justos.


Manifest:

Jove prioratí, uneix-te a la lluita!

40% d'atur juvenil, autopistes trencant-nos el país, la llengua en un atzucac legal al Principat de Catalunya, negació del dret humà a l'autodeterminació, actes feixistes autoritzats i aplecs independentistes anul·lats, bancs rescatats perquè segueixin desnonant, reforma laboral, reforma de les pensions, ... la pregunta no és “per què neix l'Assemblea de Joves del Priorat” sinó “com és que no existia encara?”!
Volem ser la resposta jove, catalana, feminista, comunista, popular i rural a les agressions que rebem com a jovent treballador català des de totes les estructures que ens oprimeixen des de casa fins la Unió Europea, passant per les forces d'ocupació o les empreses que aprofiten la crisi per explotar-nos més, augmentant així el seu marge de benefici.
La nostra aposta és ferma: Som l'empelt jove que vol transmetre a la societat la nostra aposta per una terra sense discriminació per condició o orientació sexual, sense classes socials i amb un estat pels Països Catalans. I ho farem debatent, formant-nos, lluitant, construint i creant un teixit popular fort basat en la camaraderia i la moral revolucionària, predicant amb l'exemple, amb constància, il·lusió, fermesa i sense por per crear la nova persona socialista.
Aquesta Assemblea de Joves no és filla de cap organisme oficial ni té cap vinculació amb cap Ajuntament ni Consell Comarcal. Tot i que hi podem col·laborar, la nostra aposta és l'autoorganització juvenil basada en el tracte d'igual a igual entre nosaltres i de tu a tu amb aquests organismes, però sempre des de baix i amb l'objectiu de canviar les coses i no només d'organitzar festes. És per això que volem convidar tot el jovent de la comarca a debatre amb nosaltres, a proposar, a aprendre, a lluitar i a gaudir dels següents actes que farem en motiu del naixement de l'Assemblea de Joves del Priorat: