dimarts, 28 de desembre del 2010

Denúncia a la presa de pèl de les polítiques anticrisi

Avui 28 de desembre, dia dels innocents, membres de l'organització independentista Maulets han realitzat accions de denúncia al carrer per exemplificar la presa de pèl que suposa que qui ha provocat la crisi no siga qui l'està pagant. Les persones treballadores -amb retallades socials, tancaments d'empreses o l'allargament de l'edat de jubilació- pateixen les conseqüències d'una crisi financera provocada per l'especulació dels grans poders econòmics amb la complicitat de la classe política.

Al matí, diversos joves han invitat a les persones que transitaven per la plaça del Mercat d'Amposta a participar de l'acte i compartir les diferents percepcions i malestars derivats del context actual. A la tarda, l'acte s'ha repetit a la plaça de l'Àngel de Tortosa. Nombroses persones han volgut participar enganxant frases a la llufa com: “mentre donen a la banca 500.000 M € volen retirar les ajudes de 450€ per a persones aturades” o “que la crisi la paguen els rics”.

La finalitat de l'acte ha estat escenificar la gran innocentada que representa que, totes les mesures destinades a combatre la crisi vagen dirigides a protegir els grans capitals econòmics d'una minoria enlloc de protegir el benestar social de la major part de la població. Amb això s'anima a la reflexió i mobilització.

Que no ens prenguen el pèl!