dijous, 25 de novembre del 2010

Veus contra les violències de gènere a Tortosa

Una quarantena de persones assistiren al acte que organitzaren l'assembla de Maulets de les Terres de l'Ebre el passat dissabte 20 de novembre, en motiu del 25N, dia internacional contra la violència de gènere, a la plaça de l'Àngel de Tortosa.


L'acte, convocat sota el títol de Veus contra les violències de gènere, consistí en mostrar al públic que hi ha molts tipus de violències de gènere, sorgides d'un model social, vigent avui en dia en la nostra societat que és el patriarcat.


Així, anaren sortint a l'escenari diferents persones que explicaven com els afectava el patriarcat: una noia jove precària, una lesbiana, un noi jove, una activista pel dret a l'avortament... així com diversos testimonis de com l'educació sovint també transmet valors sexistes o com la violència física encara és un fet malauradament massa extès. A mesura que anaven sortint van muntar un trenca closques amb la paraula PATRIARCAT, i que finalment es va enderrocar després d'una reflexió: Alliberem la nostra ment i el nostre cos: enderroquem el patriarcat!


L'acte serví de presentació de la campanya No tot són hòsties, paraules i actituds també fan mal: Prou violències de gènere promoguda per Maulets de les Terres de l'Ebre amb la intenció de treballar, conscienciar i donar a conèixer que el patriarcat actualment encara ens afecta dia a dia i en diverses situacions, sense ser-ne conscients i tenint-ho interioritzat sense saber-ho.


És per això que durant aquest curs s'aniran fent diverses activitats per diversos pobles de les Terres de l'Ebre, començant el mes de desembre. Sota el lema No tot són hòsties, paraules i actituds també fan mal: l'homofòbia també és violència de gènere, i amb l'objectiu de generar una reflexió a les persones assistents i un posterior debat, es projectaran les pel·licules ''Mujer contra mujer'' i ''Boys don't cry'', el 4 i el 18 a les 20.00 al Casal Popular panxampla (Tortosa), el 4 i el 18 al Casal d'Amposta i el 17 a la biblioteca de Deltebre.


+info: http://www.nototsonhosties.cat/


Maulets de les Terres de l'Ebre

Terres de l'Ebre, novembre del 2010