dimecres, 2 de desembre del 2009

Èxit dels actes en motiu del 25 de novembre: parades participatives al carrer, pintada d'un mural i representacions teatrals

Els passats 27 i 28 de novembre les assemblees de Maulets de les Terres de l'Ebre van organitzar una sèrie d'actes en motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, sota el lema No tot són hòsties: paraules i actituds també fan mal. Les jornades van consistir en l'organització de diferents parades informatives i participatives a Tortosa i Amposta, la pintada d'un mural a Deltebre i la representació d'Els monòlegs de la Vagina als tres municipis.

Les activitats van començar el divendres 27, a partir de les 5 de la tarda, a la Plaça de l'Àngel de Tortosa. Les persones que passaven per la plaça eren convidades a participar d'un mural cooperatiu fet a base de targetes de plàstic on hi havia escrites diferents dades, frases i reflexions al voltant de la violència de gènere.



Després, a les 20:30h, es representà l'obra Els monòlegs de la vagina al Casal Popular Panxampla, on una trentena de persones van poder gaudir de l'obra i participar del posterior debat, que girà entorn l'invisibilitat de la sexualitat femenina i les raons d'esta.



El dissabte al matí va fer-se la parada informativa a la Plaça del Mercat d'Amposta, i a la tarda va pintar-se un mural de grans dimensions (16 metres d'amplada, concretament) a Deltebre.



Posteriorment van representar-se els Monòlegs a la Sala d'Actes de la Biblioteca.



Finalment, a la nit va fer-se la representació d'Els Monòlegs de la Vagina al Pub Llar d'Amposta.





Assemblees de Maulets de les Terres de l'Ebre
www.maulets.org/ebre | ebre@maulets.org