diumenge, 18 d’octubre del 2009

Solidaritat amb els treballadors de Lear de Roquetes

La multinacional Lear, empresa nord-americana dedicada a la fabricació de cables d’automòbil, ha decidit tancar la fàbrica que té a Roquetes, acomiadant així a més de 500 treballadors. L’empresa ha justificat esta acció argumentant un descens de vendes.

Les xifres i els fets, però, parlen per si sols: l’any 2002, mentre Lear acomiadava més de 1000 treballadors i treballadores de la planta de Cervera (la Segarra), els beneficis nets de l’empresa a finals d’any sumaven fins a 126 milions de dòlars. El fet que, a més, poc després de tancar la planta de Cervera n’obriguessen una Polònia prova que el motiu real d’aquell tancament no era precisament una situació de bancarrota, sinó una voluntat de guanyar (encara) més diners deslocalitzant l’empresa, és a dir, enduent-se-la allà on la mà d’obra fos més barata. El cas de Roquetes no sembla molt més esperançador: es parla ja d’un trasllat a Hongria com a motiu real del tancament de la fàbrica.

És per això que des de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, entenem que estos acomiadaments són una mostra més de com les grans empreses estan fent servir la crisi com a excusa per continuar, d’una manera encara més descarada, amb la filosofia dels beneficis a qualsevol preu i del treballador com mercaderia (com més barata, millor). Filosofia que, no ho oblidem, és la base de l’economia capitalista.

És per això que les assemblees de Maulets de les Terres de l’Ebre expressem la nostre més sincera solidaritat a les persones i famílies afectades, alhora que exigim responsabilitats a la Generalitat i a l’Ajuntament de Roquetes i Tortosa per haver co-finançat la planta de Roquetes de Lear tot i conèixer els antecedents de la fàbrica.

Solidaritat treballadors i treballadores de Lear! Prou acomiadaments!
La crisi que la paguen els rics!

Maulets, el jovent independentista revolucionari
Terres de l’Ebre, Països Catalans
17 d’octubre del 2009