Pots descarregar-ne el tríptic aquí.
El cicle està dividit en tres jornades:
- divendres 14 de novembre: Els Països Catalans en els mitjans: com amagar un poble en moviment
“Tots els valencians són uns fatxes”
“València està plena de blaveros”
“Si vas a València i parles català t'insulten”
Tots hem sentit alguna vegada frases com estes. Però són certes? ¿És realment així el País Valencià, o és la imatge que ens ofereix Canal 9 i altres mitjans de comunicació, controlats pel PP i el PSOE? Quina és la situació de l'independentisme al País Valencià? ¿Per què els mitjans amaguen les més de 20.000 persones que van sortir al carrer el passat 25 d'abril a Alacant? ¿Per què amaguen també les més de 600 agressions neonazis a persones implicades en el valencianisme sofertes durant este any?
Xarrada a càrrec de Pep Giner, exmilitant de l'assemblea de Maulets d'Alacant i membre del sindicat COS i el periòdic l'Accent.
- divendres 21 de novembre: Veneçuela, dictadura o esperança?
Si pensem en Veneçuela ens vénen imatges com el famós Por qué no te callas?, els polèmics discursos del seu president Chávez o la suposada falta de democràcia i llibertat d'expressió del país. Això canvia si descobrim, per exemple, que els principals mitjans de comunicació catalans i espanyols estan pagats per empreses com Repsol, a les quals Chávez ha deixat de subvencionar per poder destinar els milions que guanyaven extraient petroli a les persones més necessitades del país.
O que RCTV, la ràdio i televisió veneçolana que segons els “nostres” diaris va ser censurada per Chávez va promoure un cop d'estat militar pagat amb diners nord-americans per intentar tombar el govern elegit democràticament pels veneçolans.
Carles Badenes i Nela Saborit, membres de la brigada catalanoveneçolana Ali Primera, van viatjar l'estiu passat a Veneçuela i ens explicaran de primera mà els canvis socials i econòmics que s'estan vivint allí i quins interessos tenen els mitjans de comunicació occidentals en amagar-ne la realitat.
- divendres 28 de novembre: sexualitat i mitjans de comunicació
Un altre tema interessant a observar dels mitjans de comunicació és la manera com enfoquen la sexualitat.
L'utilització del cos de la dona com a reclam publicitari i per augmentar audiència de determinats programes, l'escassa presència de dones homosexuals en programes, sèries i pel·lícules, el rol de "xica guapa i tonta" de moltes presentadores respecte el presentador principal, el mite dels homes homosexuals com persones consumistes i despreocupades, la manera com els telenotícies enfoquen assumptes com la violència de gènere, la imatge de les persones transsexuals com a "loques", la visió de la sexualitat que diuen que tenim -o ens fan tenir- la gent jove...
Així, en la darrera sessió del cicle veurem la pel·lícula Las mujeres de verdad tienen curvas i analitzarem la relació entre sexualitat i mitjans de comunicació.
Us hi esperem!
[] Organitza: Maulets Montsià | montsia@maulets.org