dilluns, 21 d’abril del 2008

roda de premsa contra la censura
a Amposta

El passat dissabte 19 d'abril l'assemblea de Maulets d'Amposta va realitzar una roda de premsa a la Plaça de l'Ajuntament.

La finalitat de la roda de premsa era denunciar la persecució i censura que està patint l'assemblea, ja que des que hem començat a fer activitats no hem rebut més que problemes i traves per part de l'Ajuntament.

Des de l'assemblea denunciem:

- Que l'Ajuntament no accepta cap tipus de crítica, com ha quedat demostrat amb les pancartes en protesta pel model urbanístic descontrolat que ens han robat i amb les identificacions policials que hanrodambres de l'assemblea.

- Que se'ns acusa i pretén multar, sense cap tenir cap prova, d'embrutar el mobiliari urbà.

- Que esta acusació ve per motius polítics, ja que d'entre totes les entitats i negocis privats de les quals podem veure cartells i enganxines pel poble, l'única que ha estat denunciada -i insistim, sense proves- ha estat la nostra assemblea.

- Que basant-se en esta acusació falsa se'ns ha prohibit l'ús d'espais públics com el Casal d'Amposta, condicionant la cessió de l'espai a la signatura d'un document autoinculpatori.

- Que hem estat amenaçats i insultats repetidament per part de membres electes de l'Ajuntament, arribant a trucar a casa una persona de l'assemblea (major d'edat) per tal d'espantar als pares i intentar així frenar les activitats.

La lectura que fem des de l'assemblea és que l'Ajuntament no accepta un moviment juvenil que sigue crític, que molestem i que esta és la causa de la persecució i censura que estem patint.

Text de l'octaveta repartida:

L'Ajuntament censura la gent jove d'Amposta


L'assemblea de Maulets d'Amposta va ser creada a principis d'any per un grup de jóvens que volem millorar el poble, que tenim una sèrie d'inquietuds i que volem transmetre-les a la resta de ciutadanes i ciutadans. Des de llavors hem fet diferents actes: una xarrada sobre la repressió als moviments socials dels Països Catalans; un cinefòrum sobre el moviment independentista a Irlanda; una parada informativa el 8 de març, dia internacional de la dona treballadora; accions de protesta pel model urbanístic descontrolat i insostenible de l'Ajuntament, etc.


Per desgràcia un Ajuntament com el d'Amposta, amb actitud caciquista i que creu controlar-ho tot, no vol que la joventut ens impliquem, i des del primer moment ens ha posat dificultats. Així, han enviat la Policia Local a identificar-nos; ens han fet “desaparèixer” pancartes; ens volen multar per -segons diuen sense tenir cap prova- “embrutar el mobiliari urbà”; han violat la nostra intimitat posant-se en contacte amb familiars per tal d'intimidar-los i crear un mal ambient a casa; ens han fet sentir acusats i amenaçats repetidament; i finalment fa unes setmanes, un dia abans de que comencéssem un cicle de cinefòrums al Casal d'Amposta, -anunciat amb més de quinze dies d'antelació- se'ns ha prohibit l'ús d'este espai públic.


L'Ajuntament ha demostrat així que quan s'omple la boca parlant de participació ciutadana ens està mentint. Només volen participació ciutadana quan els interessa: si participem de manera crítica i diem coses en les quals no estan d'acord, se'ns perseguix, multa i prohibix, tal i com ens ha passat.


Davant de tot això, l'assemblea de Maulets d'Amposta no podem fer més que continuar treballant i fent activitats, i animar a la joventut d'Amposta a participar en l'assemblea: junts i juntes no permetrem que un Ajuntament caciquista, que no accepta cap tipus de crítica, ens talle les il·lusions ni les ganes de fer faena i canviar les coses.

Assemblea de Maulets d'Amposta