dimarts, 30 d’abril del 2013

Jornada de desenvolupament, futur i alternatives per a la Terra Alta

TERRA ALTA, TERRA DIGNA

11 de maig al Pinell de Brai

Si et preocupa la situació a la que han abocat a la nostra comarca: alt índex d’atur, massificació eòlica, manca d’alternatives per als joves, escenari orfe d’experiències econòmiques i socials... No et quedis assegut i participa de la següent jornada que planteja la nostra assemblea.
Des d’Arran ens sembla imprescindible posar sobre la taula i debatre al voltant d’alternatives reals i altres models que puguin fer front a la desoladora realitat més immediata i també la construcció a llarg termini d’un futur més sostenible. D’aquesta manera, proposem una jornada per propiciar espais de formació, debat, difusió i suport per ajudar a ventilar l’actual panorama.
Us invitem el pròxim 11 de maig al Pinell de Brai a la jornada en que reflexionarem sobre els models transformadors, horitzontals, solidaris i sostenibles que plantegen una sortida al depredador sistema econòmic capitalista. Esperem que entre totes i tots ens posem a treballar per un canvi que molts i moltes ja estem disposades a protagonitzar col·lectivament!



10.00h 1a ponència: PRESENTACIÓ DE LA JORNADA – Repàs a la història de la comarca i estat actual i perspectives de futur.
A càrrec d’un membre d’Arran, Lluís Melich i Josep Sánchez Cervelló (historiador).

12.00h. 2a ponència: DEFENSA DEL TERRITORI – La importància de la lluita pel territori i altres formes de consum energètic.
Amb la Plataforma en Defensa de la Terra Alta, Jóvens de les Terres de l’Ebre i Som Energia

17.00h. Projecció del documental “Interior de Paisatge”

18.30h. 3a ponència: ALTERNATIVES REALS AL CAPITALISME – Des de la gestió dels municipis, la banca ètica fins com superar el sistema capitalista
Amb Joel Jové (regidor de la CUP), Coop57 i Josep Manel Busqueta (Economista del Seminari Taifa)