dilluns, 16 d’abril de 2012

Xerrada sobre alliberament nacional a l'Escola de Formació de Maulets


El jovent independentista revolucionari dels Països Catalans, Maulets, ha celebrat aquest cap de setmana la seva Escola Nacional de Formació adreçada a la formació de la militància en els diversos eixos polítics de l'independentisme d'esquerres. Celrà, població del Gironès governada per la CUP, va ser la seu de les jornades, que va comptar amb un centenar llarg d'assistents procedents d'arreu del país.


En les jornades es van fer diverses xerrades i tallers. L'Escola va arrencar dissabte amb una taula rodona sobre alliberament nacional. La xerrada va comptar amb les intervencions de Jordi Martí i Font, de la CGT; Guillem Fuster de l'MDT i Manel López d'Endavant (OSAN). Fuster ha lloat, en una valoració a Llibertat.cat, "la maduresa política" de Maulets per "fer seure a la mateixa taula tres visions discrepants però fusionables en el si de la Unitat Popular".

Segons assegura, "Maulets va demostrar el pes que té actualment en el si del moviment, tant a l'hora de ser capaç de fer emplaçaments polítics de debat, amb serenor, rigor i respecte, com el que representa com a organització".

Fuster ha posat de manifest les "contradiccions que ens podem trobar tant si treballem a l'ANC com al moviment 15-M com a l'associació de veïns del nostre poble" i en aquest sentit recalca que "necessitem un fort debat d'idees per tal de superar-les amb força i saber treballar-hi amb ganes i optimisme". D'aquesta manera, ha fet una crida a "continuar aquesta línia de treball de debat polític, explotant les contradiccions pròpies i alienes, i caminant cap a l'acceleració d'un motor en marxa i imparable en tots els sentits: la Unitat Popular cap a la Independència".

De la seva banda, Martí i Font ha celebrat la participació del públic i ha explicat que es va parlar "de les relacions de l'Esquerra Independentista amb els moviments socials transformadors o no (com per exemple els Indignats) i amb opcions transversals d'alliberament català o no (com per exemple l'ANC)". També de la territorialitat dels Països Catalans, la crisi, l'opressió dels estats, la llengua, l'opressió de classe, etc.

"La complexitat de les intervencions i del debat m'ha agradat força, malgrat les lògiques discrepàncies. Sembla ser que encetem el segle XXI amb els caps ben moblats o amb ganes de moblar-se, i això és molt i molt bo", admet en un article al seu bloc.

L'Escola Nacional de Formació també va abordar com afecta la crisi a les dones amb Núria Rodríguez i va comptar amb un taller de drogodependències. Diumenge Lluc Salellas va pronunciar una xerrada sobre comunicació.

Homenatge a Joan Fuster

Coincidint amb els 50 anys de la publicació de "Nosaltres, els valencians", 90 anys del seu naixement i 20 de la seva mort, en el marc de la campanya nacional de Maulets, l'organització va homenatjar també a Cerlà l'escriptor de Sueca, referent polític i figura clau en la construcció nacional dels Països Catalans.

En aquest sentit, dissabte al vespre es va celebrar una cercavila popular pels carrers de Celrà a ritme de la percussió dels Taxeks. Després es va realitzar un sopar popular al Porxo de les Piscines i a la nit un concert a càrrec de Brams, Eina, Deskarats i punxadiscos al pavelló de les Piscines