dilluns, 16 d’abril del 2012

Publicat el 5è número de l'EN MARXA!

Maulets, el jovent independentista revolucionari, presenta el 5è número de la seva publicació nacional, l'En Marxa!, per a la primavera de 2012, iniciant-se així la seva distribució en format revista arreu dels Països Catalans al llarg de la setmana entrant.

Una editorial centrada en la caducitat tant del capitalisme com de la Constitució espanyola, reclama la necessitat de disposar d'organitzacions sòlides, amb empremta i estructura, per tal d'afrontar la situació política actual, que reclama canvis socials i nacionals, en referència a la confluència entre les dues organitzacions juvenils de l'Esquerra Independentista: la CAJEI i Maulets, el jovent independentista revolucionari.

A la secció de Lluites locals, el 5è número divulga la plataforma unitària Castelló per la Llengua, així com també del nou casal Tio Cuc d'Alacant, un nou espai per a les lluites populars que de ben segur que aportarà bones dinàmiques de lluita a la ciutat.

En el present número, l'organització es fa ressò del conflicte de l'aigua als Països Catalans amb un article central dedicat a aquesta temàtica. Emprat pels poders polítics espanyolistes per encendre la divisió territorial gràcies al populisme i la demagògia, el recurs natural torna a estar al punt de mira. Essent un bé escàs al nostre territori, la crisi econòmica torna a estirar, encara més, la corda de la malversació ecològica a fi d'aconseguir la tan buscada barra lliure especulativa. Tot això enmig d'un panorama polític que tant en el passat com en el present ha emprat l'aigua com a moneda electoral i pel creixement insostenible i el desastre ecològic.

Seguidament, Nel·la Saborit, militant de la CUP de Barcelona, reflexiona en un article sobre un "tren amb molta cua", en referència al corredor mediterrani. Enmig de la confusió que ha generat el Govern espanyol envers aquesta inversió cal, doncs, conèixer els avantatges i inconvenients d'una obra tan transcendental, així com generar opinió sobre aquesta.

Pel que fa a la temàtica internacional, Pernando Barrena, portaveu de l'Esquerra Abertzale, ens explica els reptes polítics d'Euskal Herria, a través d'una entrevista a dues pàgines.

Finalment, la contraportada està dedica a la campanya d'homenatge a Joan Fuster, impulsada per l'organització, fent ús de l'avinentesa que enguany se celebra el 50è aniversari de la publicació de "Nosaltres, els valencians", el 90è del seu naixement i el 20 de la seva mort.