dijous, 5 de gener del 2012

CARBÓ!





Una vegada més els Reis Mags d'Orient han vingut a les Terres de l’Ebre per repartir carbó a qui durant l’any no s’ha portat bé. Enguany els reixos han denunciat les retallades de drets socials bàsics promogudes per CIU i el PP, així com la mala actuació del Consell Comarcal de la Terra Alta, de l’Ajuntament de Prat de Comte i Tortosa. També s'ha portat carbó a l'Institut Català de la Salut, per les retallades en sanitat, i al Departament d'Universitats, pels atacs la universitat pública i al model de beques. Finalment el sector financer, representat per la CAM, també ha rebut carbó. A este ritme de retallades i atacs a les nostres llibertats o ens espavilem o els “Reixos Maulets” es faran un fart de portar carbó...

La primera visita ha estat a la seu de Gandesa de Convergència i Unió, per recordar-los que no tolerarem així com així la destrucció dels serveis de salut universals i públics sota la falsa excusa de sortir de la crisi. Existeixen un feix de mesures molt menys agressives per les persones que les de retallar en sanitat o ensenyament... però tots sabem que la valentia política no és el fort de CIU.

Les dos visites següents s’han fet al Consell Comarcal de la Terra Alta i a l’Ajuntament de Prat de Comte, per l’obscurantisme i les males pràctiques que s’han donat durant lo procés d’instal•lació de centrals eòliques a la Terra Alta i que han convertit a estes administracions -que a priori estan al servei de les persones de la comarca- en meres extensions dels interessos privats.
En declaracions exclusives a Maulets Terres de l'Ebre, los Reis mags d'Orient han declarat que “este carbó lo teníem guardat de fa anys, ja que no podem entendre com unes persones elegides pel poble puguen acabar actuant per interessos privats, puguen posar traves al diàleg constructiu entre tota la comarca i frenen les bases del creixement econòmic de la nostra zona”

Finalment, los treis reis també han recordat a la gent de la comarca que “és una obligació moral lluitar per allò que penses. Les terraltines i los terraltins s’han passat massa anys callant davant les actuacions dels polítics i ja els hi toque pegar un cop de puny damunt la taula”. Així, han animat a combatre “la por a la política, la por al diàleg i la por al canvi”.

De la Terra Alta els reixos han passat al Baix Ebre, on han començat per l'l'Ajuntament de Tortosa perquè hipoteca les finances públiques, malven l'EMSP, i aposta per un model de ciutat basat en grans superfícies que només beneficia empreses multinacionals i perjudica l'economia local. Tot això, fet amb prepotència, i utilitzant l'ordenança de civisme de forma discriminatòria, ofegant a multes les veus dels que no hi estem d'acord, i mantenint els elevats sous de l'alcalde i els regidors, sense fer un esforç ni donar exemple en el moment que vivim.

La següent parada ha estat la direcció de l'Institut Català de la Salut, que amb la seua política de retallades indiscriminades està destruint el sistema social públic, i amb l'afany privatitzador està venent el país i hipotecant el futur dels ciutadans, que així estaran a mercè de corporacions privades que només vetlaran pel seu benefici empresarial. Prova d'això és que molts pobles s’han quedat sense consultori mèdic i servei d’urgències, la qual cosa és una renúncia al model de proximitat geogràfica que el nostre territori necessita. L’Hospital Verge de la Cinta ha vist reduïda la seua activitat de manera escandalosa. El tancament de quiròfans i la desaparició de més de 80 llits farà augmentar llistes d’espera i empitjorarà el servei, encara que el govern diga el contrari.

D'allà hem anat al departament d'Universitats, on també s'ha deixat carbó pels atacs al model d’universitat pública en forma de retallades, intrusió d’empreses privades, establiment de criteris d’eficiència empresarial, precarització laboral del rofessorat, PDI, PAS i investigadors, i per l'augment de taxes, que suposen una devaluació de la qualitat de l’ensenyament superior. També per les retallades previstes en beques, que encara faran més difícil als estudiants de les Terres de l'Ebre accedir als estudis superiors.

El nou govern del PP tampoc no s'ha escapat del càstig: perquè la ministra de sanitat és de l'Opus i està involucrada amb la trama Gürtel; el nou ministre d'Economia és ex-càrrec de Lehman Brothers, empresa que va iniciar l'actual crisi financera; el ministre de defensa és fabricant de míssils, la qual cosa és incompatible amb el càrrec, i el de l'interior va reprimir independentistes quan era Governador Civil de Barcelona. Tot això només fa patent el caràcter corrupte, espanyolista i venut a la banca del nou govern de l'Estat Espanyol, que recorda a temps passats...

inalment el sector financer, i en concret la CAM, també han rebut. Amb els seus companys de la banca privada són els principals culpables de la crisi econòmica que patim i han rebut 50.000 M € de fons públics. Han estat uns dels instigadors de l’especulació immobiliària, i han aconseguit endeutar milions de famílies a qui ara estan desnonant perquè no poden fer front a les quotes de les hipoteques. La CAM, després de fer fallida per una mala gestió, ha estat rescatada amb 5200 milions d'euros. Després d'estafar a l'entitat, i de posar en perill la feina dels treballadors, els seus directius no han estat condemnats, i s'han assegurat jubilacions astronòmiques, la qual cosa demostra la immunitat amb que actuen estos lladres.


La crisi, que la paguen els rics!