dimarts, 16 de novembre del 2010

No tot són hòsties, paraules i actituds també fan mal


25 de novembre
dia contra la violència masclista.






25 de novembre, dia contra la violència masclista

El proper dissabte 20 de novembre a les 19:30h, a la Plaça de l’Àngel de Tortosa, l’Assemblea de Maulets de les Terres de l’Ebre han organitzat l’acte “veus contra les violències masclistes”, que servirà per a presentar la campanya ''No tot són hòsties: paraules i actituds també fan mal''. Aquest acte està emmarcat dins de la diada25 de Novembre, Dia internacional contra la violència masclista.

L'objectiu d’aquest acte i la campanya és reflexionar sobre les diferents cares del sexisme i les violències de gènere en diferents àmbits de la societat. La campanya es desenvoluparà durant els mesos posteriors i hi haurà materials divulgatius, activitats en centres educatius, xerrades o tallers, a més del portal www.nototsonhosties.cat, que estarà operatiu a partir del dia 25 de Novembre.

L'acte de dissabte, “Veus contra les violències de gènere”, comptarà amb diverses intervencions que explicaran com afecta la violència de gènere i les diferents cares del sexisme a diverses persones, dones i hòmens de diferents situacions i contextos. Aquestes persones parlaran d’immigració, sexualitat, dret a l’avortament, precarietat laboral, rols de gènere o maltractaments.

També es faran diferents accions i actes a les poblacions d’Amposta i Deltebre, durant els dies següents.

Més endavant, passat el mes de novembre, també hi haurà una roda de cinefòrums combinant les 3 poblacions, on es projectaran les pel·lícules ''Boys don't cry'' i ''Mujer contra mujer''. Dues pel·lícules molt relacionades entre elles ja que ens mostren fins a quin punt en la nostra societat tenim uns rols assumits segons siguem homes o dones i segons la nostra opció sexual, i que molts cops ben poc tenen a veure amb la realitat.

A partir del mes de gener es realitzaran una sèrie de xarrades -la data exacta de les quals encara està per concretar- on es reflexionarà sobre diferents qüestions al voltant del gènere, la sexualitat i la societat catalana: dona i crisi, el paper de l'home en l'alliberament sexual i en la lluita per la igualtat, sexualitats no normatives, etc.

S'estan preparant també diferents activitats als instituts, ja que considerem que és precisament l'edat i l'espai on comencen a desenvolupar-se precisament aquests rols sexistes i les primeres relacions sexuals i afectives, els dos espais majoritaris on pretén incidir la campanya.


No tot són hòsties: paraules i actituds també fan mal


Us hi esperem!