dijous, 11 de juny del 2009

Juí a la llibertat d'expressió: Prou censura! CiU cacics!


El passat 5 de juny Alba i Miquel, membres de l'assemblea de Maulets del Montsià, van rebre una citació judicial on els acusen de deslucimiento de bienes immuebles i els demanen fins a 900€ de multa. L'acusació manté que durant la nit del 18 d'abril les dos persones acusades van realitzar pintades amb esprai negre a diferents bancs i caixes d'Amposta. Les úniques “proves” de l'acusació són un pot d'esprai de color lila que, després d'aturar-la mentre passejava, van trobar escorcollant Alba aquella mateixa nit i el fet que, segons diu literalment l'informe policial, les dos persones “són conegudes com a components d'un grup polític determinat”. A més l'informe policial assegura que les persones acusades han demanat i recollit reiteradament claus de diferents locals a l'ajuntament d'Amposta en nom de Maulets, cosa que és totalment falsa.

Davant una denúncia i unes “proves” amb tan poc contingut des de l'assemblea de Maulets del Montsià creiem que este muntatge judicial no és més que l'enèsim intent de censura i repressió per part de l'Ajuntament d'Amposta contra els jóvens organitzats del poble. Només cal mirar l'historial de l'Ajuntament en els darrers mesos: multes, identificacions, mentides, insults i amenaces personals a membres de l'assemblea sota l'excusa que l'assemblea no compleix l'Ordenança de Policia i Bon Govern. Cal recordar, com hem repetit desenes de vegades, que l'Ajuntament no ha estat capaç d'aportar cap prova que corrobore esta acusació i que, a més, esta mateixa ordenança no és respectada per part de l'Ajuntament.

L'últim episodi d'esta persecució política es donà el passat dissabte 6 de juny, quan regidors de l'Ajuntament van escridassar i amenaçar públicament membres de l'assemblea de Maulets del Montsià que es trobaven fent una paradeta informativa en el marc de la Fira-Tots, organitzada per l'Associació de Veïns l'Acollidora. Tot seguit van amenaçar també membres de l'Associació de Veïns l'Acollidora per haver convidat l'assemblea de Maulets del Montsià a l'acte.

Així doncs, des de l'assemblea de Maulets del Montsià considerem esta denúncia un atac més a la llibertat d'expressió, i convoquem una concentració de suport durant el juí d'Alba i Miquel el proper 14 de juliol a les 12 del migdia als jutjats d'Amposta (C/ Montells, s/n).

Prou censura! CiU cacics!

Solidaritat Alba i Miquel!


Maulets, el jovent independentista revolucionari
Amposta, Països Catalans. Juny de 2009
www.maulets.org // montsia@maulets.org