dilluns, 18 de maig del 2009

Acció contra l'exèrcit espanyol a l'Expoebre

Durant aquests dies a l’Expoebre hi ha un estand poc relacionat amb la temàtica de la fira. Ens sorprèn veure com l’exèrcit espanyol passa a formar part d’una fira on totes les mostres i representacions estan vinculades a les Terres de l’Ebre. Des de Maulets rebutgem la presència d’aquesta institució a les nostres terres i creiem necessari recordar que aquest exèrcit ha sigut i continua sent el protagonista d’una política imperialista amb exemples tan vergonyosos com la guerra a l’Irak o l’Afganistan.

Com a organització juvenil dels Països Catalans l’exèrcit representa l’ocupació política i militar espanyola a les nostres comarques, com molt bé diu l’article 8 de la Constitució Espanyola: ‘’ Las Fuerzas Armadas [...] tienen como misión garantizar la sobirania e independencia de Espanya, defender la integridad territorial y de ordenamiento constitucional’’. És a dir, l’ocupació per la força d’una nació que fa temps que reclama la seva sobirania.

Un exèrcit que suposa més de 16.000 milions d’euros anuals, és a dir uns 50 milions d’euros diaris, mentre veiem sectors com l’educació, la sanitat o el transport públic es van privatitzant cada cop més i sense que cap polític es preocupe gaire, per no dir gens. Només cal dir que les Inversions Militars representen el 16,71% del total de les Inversions de l’Estat Central, incloses totes les inversions de les Comunitats Autònomes.

Només cal fer memòria per veure que aquest exèrcit és el mateix que ja treballava en el seu moment per a Franco i després per al seu successor, el monarca Borbó. I ja va quedar clar que, tal dia com el 23 F, el paper de l’exèrcit no ha canviat gens.

Vivim en una era basada en l'estratègia militar, la globalització del militarisme: la liquidació de les llibertats a nivell intern i la guerra global sense pietat a l'exterior. Així, necessitem emprendre accions cap a la desmilitarització i l'abolició dels exèrcits, cap a una cultura de pau que conduisce a un canvi radical per a recuperar el control de les nostres vides .

Creiem que aquesta institució tan retrògrada i autoritària exerceix una violència antidemocràtica, de defensa dels estats i dels interessos de les classes dominants que no té cabuda en la societat democràtica que volem construir, on la violència no aixafigue la raó.

La seva presència, que representa l’imperialisme espanyolista i la cultura de la guerra, es presenta a l'Expoebre per rentar-se la cara davant els i les ciutadanes. Un insult per a totes les persones dels Països Catalans que lluitem per la llibertat.

Per tot això, avui dissabte 2 de maig un grup d’una 15 de jóvens hem decidit anar al davant de l’estand del “Ejercito de Tierra” per mostra el rebuig a la seua presència. Al davant s’ha posat una pancarta amb el lema “Fora l’exèrcit espanyol” i una estelada, mentrestant altres jóvens repartien unes octavetes explicatives.

Des del primer moment, els integrants de l’exèrcit espanyol han proferit insults als activistes com “maricones”, “sois todos una basura”, “niñatos de mierda” etc tot això amb la llengua de l’imperi, demostrant el seu tarannà autoritari, intolerant i homòfob. A part també s'han dedicat a fer fotos en primer pla d'alguns dels participants de l'acció, dient-los que aixì ja els tenien fitxats.

Als pocs minuts han fet acte de presència una vintena d’agents dels mossos d’esquadra, policia local, seguretat privada i diversos agents de paisà, que han identificat a tots els jóvens i els han amenaçat que si no marxaven a fora del recinte firal els requisarien tot el material i hi haurien conseqüències.

Finalment, el grup de jóvens hem decidit marxar al cap d’una hora, quan ja haviem repartit gairebé totes les ocatavetes. Volem denunciar l’actitud de l’ajuntament, primer aprovar i permetre que l’exèrcit instal·len un estand a l’Expoebre, i després per impedir, mitjançant les amenaces, als activistes antimilitaristes mostrar la seua opinió a dins la fira.

Esperem que per a propers anys, l’ajuntament reflexione una mica més sobre la necessitat o no de permetre a l’exèrcit participar de l’Expoebre.

FORA L’EXÈRCIT ESPANYOL!!!!
EL COMBAT MAULET CONTINUA!!!