dimecres, 4 de maig del 2011

L'Ajuntament de Tortosa imposa una multa política amb una acta falsejada

Dos agents de la policia local de Tortosa van presentar a l'Ajuntament una acta on figuraven les dades de Laia, veïna de Roquetes i coneguda militant independentista de Maulets de les Terres de l'Ebre, a qui acusaven d'haver colocat cartells d’aquesta organització a la via pública. La sancionada, que no era a la ciutat el dia en que els agents asseguren en l'acta haver-la identificat, ha presentat un recurs on posa de manifest la seva sorpresa i preocupació. En l'escrit presentat a l'Ajuntament, assegura sentir preocupació per "la lleugeresa amb que la policia d'aquesta ciutat es permet aixecar actes policials, imputant a persones sense haver estat identificades".


La sanció és un intent més de l'Ajuntament per posar fre a l'expansió de l'Esquerra Independentista a la comarca, que compta ja amb un consolidat Casal Popular a Tortosa, objecte també reiteradament de sancions polítiques en contra de la seva activitat.


Per a Laia, com expressa en l'escrit dirigit a l'Ajuntament, "en l'intent de trobar una explicació a aquesta situació absurda només puc trobar raons de caràcter repressiu polític pel fet de ser independentista".


L'Ajuntament de Tortosa, a pocs dies de les eleccions, entoma així una nova patata calenta. Caldrà veure com respon.