divendres, 17 de setembre del 2010

Unes 300 persones participen en la tercera Marxa de Torxes per la Independència, a les Terres de l’Ebre

Encapçalades per la colla dolçainera de Vinaròs i veïnes de poblacions com Alcanar i Ulldecona (poblacions ebrenques on s’han celebrat consultes), la vespra de l’11 de Setembre, unes 300 persones van participar en la tercera Marxa de Torxes que se celebra al nostre territori per a commemorar la Diada Nacional i per a reclamar la independència dels Països catalans.

Enguany el lema d’enguany: les Terres de l’Ebre decidim SÍ als Països Catalans, d’aquesta manera la Comissió 11 de Setembre de les Terres de l’Ebre ha volgut connectar les diferents consultes sobiranistes que s’han fet al territori i reivindicar la unitat dels Països Catalans, amb el paper central que tenen les Terres de l’Ebre.

La marxa va començar al Castell de la Suda i va recórrer diferents carrers del nucli històric i el centre de la ciutat de Tortosa, fins arribar a la Plaça d’Alfons II. La marxa va finalitzar amb les jotes cantades per la Rondalla de la Jota a la Plaça. El roquetenc Joan Montesó, coordinador d’Unió de Pagesos va fer un parlament posant sobre la taula la importància de la pagesia per al futur del territori, un futur que no passa per nuclears ni transvasaments i pel qual va animar a lluitar. L’asconenca Glòria Ferrús va ser l’encarregada de llegir el manifest de la Comissió. L'acte va finalitzar amb la cantada dels Segadors i la Muixeranga.

Grallers de Roquetes i Jesús interpreten els Segadors

Dolçainers de Vinaròs interpreten la Muixenranga

Glòria Ferrús, veïna d'Ascó i activista anticementiri nuclear llegeix el manifest

Ballant jotes amb la Rondalla

Baixant de la Suda
Pels carrers del nucli antic