dimarts, 8 de desembre del 2009

Mostra el seu suport a les consultes: penja l'estelada al balcó!

El proper 13 de desembre, en una iniciativa històrica tirada avant des de la societat civil, més de 200 municipis catalans celebraran una consulta local per decidir sobre la independència dels Països Catalans.

Així, mentre la classe política del Principat es baralla per quedar-se amb les molles d'un Estatut que no representa, ni de bon tros, la voluntat política de la societat catalana, és la societat civil qui, en un acte de dignitat i orgull, pren la paraula i desobeïx l'Estat Espanyol.

Una desobediència en forma de democràcia participativa, fet que desacredita absolutament aquelles veus que s'entesten en titllar de violent, xenòfoba i fins i tot reaccionari el moviment social independentista. El 13 de desembre quedarà demostrat qui creu en la llibertat i lluita per fer sentir la veu del poble, i qui no hi creu i intenta evitar, boicotejar i fins i tot denunciar la llibertat d'expressió.

El 13 de desembre veurem també com la classe política, tal i com va fer amb la consulta original del 13 de setembre a Arenys de Munt, s'apuntarà al carro de la societat civil mentre s'omple la boca de paraules com participació, democràcia, llibertat d'expressió o dret a decidir. Paraules que cada dia sonen menys creïbles “gràcies” als ja habituals escàndols de corrupció i a la desídia absoluta respecte les preocupacions de la societat, com demostra la nul·la confiança en els polítics de gran part de la societat catalana o la cada vegada major xifra d'abstencionistes en les eleccions estatals, autonòmiques i locals.

És per això que les consultes del dia 13 són un exemple a seguir. No només com una petita pedra en la paret cap a la construcció de la independència dels Països Catalans, sinó també com una mostra d'amor propi i com una demostració que el poble, la societat civil, no està tan adormit com alguns voldrien. Està ben despert, i té ganes de retornar el significat real d'estes paraules pervertides pels polítics professionals.

Cal seguir treballant en este sentit. Parlant i discutint, intercanviant impressions i maneres de fer, organitzant-nos i lluitant cap a una societat lliure en una terra lliure: les consultes per la independència han de ser només el principi.

Perquè tot està per fer, i tot és possible.

El 13 de desembre, penja l'estelada al balcó!

Maulets Terres de l'Ebre
Desembre del 2009