dissabte, 3 de gener del 2009

celebració dels 20 anys de Maulets a les Terres de l'Ebre

El passat dissabte 27 de desembre, Maulets a les Terres de l'Ebre va celebrar els 20 anys de l'organització amb la projecció del documental: “20 anys en lluita”, un debat sobre el moviment juvenil a les Terres de l'Ebre, un sopar popular i un concert.

La pluja i el mal temps que va fer durant tot el dia van obligar-nos a suspendre la repintada del mural dels 300 anys d'ocupació borbònica de Tortosa, què mesos abans havia estat atacat per un grup de feixistes. Tot i així, no desistim en la nostra intenció de refer el mural, i el proper dia diumenge dia 4 a les 11:00h el repintarem (Plaça del Bimil·lenari, Tortosa).

Per la tarda, al Casal Popular Panxampla, la pluja no va poder impedir els actes de celebració, que van començar amb la projecció del documental “20 anys en lluita” seguit d'un debat que va comptar amb la participació de diferents membres d’altres col·lectius de les Terres de l'Ebre com el SEPC, Jóvens de les Terres de l'Ebre, el Casal Aixumara d’Alcanar o el Casal Popular Panxampla. Els actes de la tarda van aplegar vora una trentena de persones què van poder participar del debat que es va crear en acabar la projecció, així com fer-hi les seues aportacions, valorar la importància de l’autoorganització juvenil i de bastir xarxes entre moviments socials a les Terres de l'Ebre. Seguidament es va fer un sopar popular amb unes 40 persones, amb pastís i bufada d’espelmes inclosa.

Per últim, la jornada finalitzava amb un concert d'un grup de joves músics ebrencs, Habemus Sativa, què va omplir totalment el Casal.

Des de Maulets, emprenem l'any 2009 amb més forces i ganes de lluita que mai. Sabem que este any estarà marcat per l'intent de retallada de drets socials més gran dels últims anys, amb la crisi com a excusa continuaran el procés de privatització dels serveis públics (ensenyament, sanitat...) i fent-nos dia a dia més precaris i precàries, des de Maulets posarem totes les nostres energies en l'organització de lluites i resistències. També continuarem participant activament en la lluita en defensa del territori, ja sigue contra transvasaments, massificació eòlica, magatzems de gas, abocadors, nuclears, camps de golf o especulació. Com sempre, denunciarem les injustícies que es deriven del sistema patriarcal (criminalització de l'avortament, violència de gènere, desigualtats salarials, discriminació, homofòbia...). I com des de fa 20 anys, continuarem lluitant per la independència i la reunificació dels Països Catalans.

El combat Maulets no s'atura,

Visca la Terra!